Zaman Değişti Sizde Değişin

Biraz orta biraz yaşlı yöneticilerimize, şeflerimize…

Bir mesleki facebook grubunda şöyle bir sitem cümlesi gördüm; “Biz zamanında şeflerimizin yanında sigara içemezdik, konuşamazdık. Ailemiz eti senin kemiği de senin diye şeflerimize emanet ederlerdi. Şimdilerde çalışana bir şey söyleyemiyorsun.”

Bahse konu cümle kısmen doğrudur. Fakat doğru olan tarafı “bir şey söyleyememek” kısmıdır. Birazdan detaylı yazacağım ama öncesinde şu cümle fikir verebilir; geçmişte yaşayan geleceğe ulaşamaz !

Kıymetli yöneticilerimiz, şeflerimiz ve yönetici adaylarımız, dünya çok hızlı bir şekilde değişmektedir. Bununla beraber insanların yaşayış tarzları, iş görme usülleri ve davranışları sürekli değişim göstermektedir. Bu değişim iş dünyasında kuşaklar olarak tanımlanmaktadır.

Karşınızda teknoloji ile büyümüş, bilgiye çok çabuk ulaşabilen, sorgulayan ve iş dışı sosyal yaşamına büyük önem veren bir nesil var.Sizin şikayetleriniz olduğu gibi bu neslin şikayeti de anlaşılamamak. Bir kez sorgulanma hattına girip başarısız olduğunuzda devamı çok kolay düzelmeyecektir ve kuşaklar arası çatışmaya yol açacaktır.

Başarı mı ? O kolay…

“Ben böyle istiyorum. Böyle olacak !” diyen yöneticiler başarısız olmaya mahkumdurlar ve sonuç hep istediklerinin olmayışıdır. Başarılı bir yönetici çalışanlarını iyi tanıyan ve tabiri caiz ise nabza göre şerbet verebilen insandır.

Demem o ki ağabeylerim, ablalarım, kıymetli yöneticilerim; insan sürekli gelişebilen, istediği taktirde gelişmelere ayak uydurabilen bir varlıktır. İşyerlerinizde işgören devir hızını düşürmek ve başarılı olmak için en önemli yol çalışanlarınızı anlamaktan geçer.Bu bağlamda sizlere düşen çalışanlarınızı anlamak, onlar gibi düşünebilmek ve aynı dili konuşmaktır. Kendinizi 2019 yılına adapte edebilirseniz genç çalışanlarınızın “koltuk saygısına” değil gerçek anlamda bir büyük ve bir lider sevgi/saygısına sahip olursunuz. Bu ise büyük ölçüde duygusal bağlılık yaratacak ve başarı yolunda emin adımlarla ilerlemenizi sağlayacaktır.

Unutmayın ! Dünyanın dengeleri değişirken çalışma şekillerinin, çalışan yapılarının gençlik döneminizdeki gibi olmasını bekleyemezsiniz.

Kıyafetlerinizi değiştirin, dilinizi değiştirin, tavrınızı değiştirin, kısacası;

Değişin ve değiştirin…

Comments (0)
Add Comment