Atıl kalmış bir destek; KOSGEB Nitelikli Eleman Desteği

Bugün çok fazla bilinmeyen, küçük ve orta ölçekli işletmeler için KOSGEB tarafından sağlanan, şartları ve takibi kolay bir destek olan Nitelikli Eleman Desteğinden bahsetmek istiyorum.

Öncelikle şirketin KOSGEB bilgi sistemine kayıtlı olması ile birlikte, yeni istihdam edeceği nitelikli statüsünde personeller için mezuniyet durumlarına göre çeşitli miktarlarda destekten faydalanılabiliyor.

Genel şartlar;
-Nitelikli Eleman Desteğinden faydalandırılacak kişinin son 12 ay içinde aynı şirkette çalışmamış olması,
-Yükseköğretim kurumlarından mezun olması ve işletmede tam zamanlı çalışması,
-2 yıllık önlisans mezunlarında agi hariç aylık net ücretin en az 2500 TL, lisans veya yüksek lisans mezunları için en az 3500 TL olması,
-Destek için başvurulmuş ve onaylanmış personelin en geç 45 gün içinde istihdam edilmiş olması,
-Destekten faydalanacak şirketin en az 5 çalışanı bulunması.

Destek tutarı;
Destek tutarı net ücret üzerinden hesaplanır ve 3 ayda bir KOSGEB tarafından şirkete ödeme yapılır.
Destek tutarı, kişinin net ücreti üzerinden mezuniyet durumuna göre KOSGEB tarafından belirlenen katsayılar ile hesaplanır.

*Destek aynı anda sadece 2 personel için uygulanır.
*Destek limiti %60 olmakla birlikte destekten faydalanılacak personelin yeni mezun, kadın, engelli, birinci derece şehit yakını veya gazi olması durumunda %20 ilave edilir.
*Destek üst limiti 50.000 TL’dir.

Nitelikli eleman desteği kapsamında ödenecek destek miktarı özellikle az sayıda personel çalıştıran işletmelerde can suyu niteliği taşımakla birlikte turizm işletmelerinde şef pozisyonunda çalıştırılacak kişiler için rahatlıkla uygulanabilir bir destek.

Özellikle bu zor günlerde belki destek üst tutarı arttırılıp aynı anda faydalanılacak kişi sayısı da en az 4 olacak şekilde güncellenirse çok daha etkili bir destek olacaktır.

Comments (0)
Add Comment